Esteettisen hammashoidon klinikka

Helsinki

Espoo

Kuopio

Varaa aika › Pyydä maksuton hoitoarvio › Ennen ja jälkeen ›

Petteri Viljakainen

eSmile Helsingin ja Espoon ammattilainen

HLL, PETTERI VILJAKAINEN

Mielenkiinnon kohteet ja erityisosaaminen: kerrostusmuovit, hammaslaminaatit, kiillelaikkukäsittelyt

Olen valmistunut hammaslääkäriksi Helsingissä vuonna 2009. Minulla on ollut alusta saakka halu tehdä kestävää ja korkeatasoista esteettistä hammashoitoa. Olen alusta asti tiennyt, että tullakseni hyväksi siinä, pelkästään Suomesta saatava koulutus ei riitä. Tämän vuoksi kouluttaudun aktiivisesti esteettisen hammashoidon menetelmistä sekä käytettävistä materiaaleista ympäri maailmaa. Olen AACD:n eli American Academy of Cosmetic Dentistryn sekä BACD:n eli British Academy of Cosmetic Dentistryn akkredioitu jäsen. 

Toimin myös kansainvälisenä luennoitsijana ja kouluttajana useille eri hammashoidon materiaalien valmistajille; Ivoclar Vivadent, Ultradent, DMG ja VITA. Lisäksi olen kuvauskouluttajana Canon Europe:lle.

Hoitofilosofiana minulla on esteettinen hammashoito ns. Minimal invasive -ajatuksella. Kohtuuton hampaiden poraaminen hyvän esteettisen lopputuloksen saavuttamiseksi ei ole sitä mitä teen. 

Hoidossani haluttuun lopputulokseen voi päästä monella eri tavalla. Valikoimasta löytyvät keraamiset sekä yhdistelmämuovista tehdyt laminaatit, Invisalign-oikomishoito, esteettiset kerrostusmuovit, ICON-kiillelaikkukäsittely sekä implanttiprotetiikka. Valtaosa hoidoistani on ABB eli align, bleach and bond -hoitoja joissa hampaat ensin oiotaan suoraksi järkevässä ajassa mahdollisimman huomaamattomasti (normaalisti 6-12kk), tämän jälkeen ne valkaistaan ja lopuksi hampaiden kuluneet kärjet viimeistellään esteettisillä kerrostusmuoveilla. Hoito pystytään usein toteuttamaan poraamalla minimaalisesti omaa hammaskudosta. Hoito on näin potilaan kannalta mahdollisimman turvallista.  Joskus hampaissa on isompia vanhoja paikkoja, kulumaa tai värivirheitä, silloin muovien sijasta käytän käsityönä tehtyjä keraamisia kuoria tai muovilaminaatteja lopputuloksen viimeistelyssä. Pyrin seuraamaan myös jokaista tekemääni hoitoa sen valmistuttua useamman vuoden ajan vuosittaisilla tarkastuskäynneillä. Seurannalla ja kontrolleilla varmistetaan että purenta varmasti toimii oikein ja lopputulos on mahdollisimman pitkäkestoinen. 

Hammaslääkärien kouluttamisen lisäksi kouluttaudun itse aktiivisesti pysyäkseni mukana nopeasti digitaaliseen suuntaan muuttuvassa maailmassa.