Esteettisen hammashoidon klinikka

Helsinki

Espoo

Kuopio

Varaa aika › Pyydä maksuton hoitoarvio › Ennen ja jälkeen ›

Hammaslaminaatit

Mitä hammaslaminaatti tarkoittaa?

Hammaslaminaatti eli posliinikuorikko on hiuksenhieno ja ohut pinnoite, joka kiinnitetään oman hampaan päälle. Ideaalisimmillaan omaa hammasta ei tarvitse hioa ollenkaan tai hionnat ovat vain vähäisiä. Vastaanotollamme käytetään etualueiden posliinikuorikkotöissä ainoastaan hammasteknikon käsityönä asiakkaalle valmistamia hammaslaminaatteja. Materiaali on lähtötilanteesta riippuen yleisimmin joko E-max tai IPS Empress. Tämä tarkoittaa lasikeramiaa, joka on hyvin esteettinen, valoa läpikuultava materiaali ja antaa lopputulokseltaan luonnollisen kauniin vaikutelman. Hammaslaminaatit ovat yhtä luonnollisen tuntuisia kuin omat hampaat ja lisäksi niiden väri pysyy muuttumattomana. Hammasteknikko maalaa jokaisen yksityiskohdan posliinikuorikkoon ja tekee laminaattiin pinnan, jossa valo hajoaa kauniisti jolloin lopputulos jäljittelee mahdollisimman paljon luonnonhammasta.

Hammaslaminaatteja käytetään tyypillisimmin korjaamaan hampaiden voimakkaan kulumisen jälkiä, jotka voivat olla seurausta useista erilaisista syistä. Muita yleisimpiä käyttötarkoituksia ovat muun muassa lohkeamat, värivaihtelut, kiillelaikut ja runsaasti muovipaikatut hampaistot. Joskus myös hampaiden pienet asentovirheet, kuten limittäisyys, kiertymät ja raot hampaiden välissä voidaan korjata hammaslaminaateilla eli posliinikuorikoilla. ENNEN JA JÄLKEEN -GALLERIASSAMME voit tutustua hammaslaminaateilla saavutettuihin tuloksiin. Hoitotarinat-sivuilta voit myös lukea asiakaskokemuksia hammaslaminaatteihin liittyen.

Hellävarainen hoitomuoto myös hammaslaminaateissa

Hoitofilosofiamme mukaisesti suosimme aina mahdollisimman NONINVASIIVISIA HOITOMENETELMIÄ. Joskus hammaslaminaattien tekeminen on mahdollista prepless-tekniikalla, jolloin omia hampaita ei porata lainkaan. Lumineers on amerikkalainen tuotemerkki hammaslaminaatille, jossa oman hampaan pinnalle liimataan ohut posliinikerros ilman, että omia hampaita joudutaan poraamaan tai puuduttamaan. Vastaanotollamme tehdään esteettistä hammashoitoa samalla toimintamallilla. Hoitomuoto on yleistymässä, mutta ei sovellu asiakkaille, joilla on hampaissa suuria asentovirheitä.

Hammaslaminaatit vaihtelevat kustannuksiltaan ja hinnat määräytyvät hoidetun alueen mukaan. Alkaen-hinnat löydät HINNASTOSTAMME ja yksilöllisen arvion omaan tilanteeseesi saat ensimmäisen konsultaatiokäynnin yhteydessä. Hoito suunnitellaan aina asiakkaan toiveiden mukaisesti!

Vahaus – ensimmäinen askel kohti unelmien hymyä

Ennen hammaslaminaattihoidon varsinaista ensimmäistä hoitokäyntiä eli hiontaa varten tilataan vahaus eli wax up. Vahaus on työmalli, jonka hammasteknikko on tehnyt yksilöllisesti ennen ensimmäistä varsinaista hammaslaminaattien hoitokäyntiä eli preparointia. Vahauksella on useita tarkoituksia: mallintaa tulevien hammaslaminaattien muotoa, ohjata hammaslääkäriä preparoinnin eli hiontojen toteutuksessa ja antaa muoto väliaikaisille hampaille.

Vahauksen työstössä otetaan huomioon mm. asiakkaan yksilölliset kasvonpiirteet, luustolliset rakenteet ja esitetyt toiveet. Vahaus-sana juontuu tekniikasta, jossa hammasteknikko rakensi vahalla asiakkaan hammasjäljennöksien päälle uudet hampaan muodot. Nykyisin uudet muodot rakennetaan hyvin pitkälti 3D-mallintamalla jolloin vahaus onkin pikemminkin 3D-printtaus.

Hionnat

eSmilen hoitofilosofiaan kuuluu, että omaan terveeseen kudokseen kajotaan mahdollisimman vähän. Kuitenkin, esimerkiksi terävät kiillesärmät voivat aiheuttaa hammaslaminaatin rikkoutumisen. Tätä ilmiötä voisikin verrata lasilevyyn, jonka alla on pieni kivi. Tästä syystä ennen hammaslaminaatteja tehdään hionnat, joissa nämä kiillesärmät sekä mahdolliset vanhat täytteet poistetaan ennen hammaslaminaattien kiinnittämistä. Hionnan eli preparoinnin määrää pystytään usein merkittävästi vähentämään esimerkiksi esioikomishoidolla. Hionnan päätteeksi asiakkaan suuhun tehdään väliaikaiset hampaat, jotka ovat luonnos tulevista hammaslaminaateista.

Väliaikaiset hampaat

Preparointikäynnillä tehtävät väliaikaiset hampaat ovat luonnos tulevista hammaslaminaateista. Väliaikaismateriaali on kuitenkin muovia, mikä tekee siitä huomattavasti heikompaa ja mattamaisempaa kuin lopulliset hammaslaminaatit. Väliaikaismateriaalin tarkoitus on lähteä helposti irti, jotta käynti olisi nopeampi, mukavampi ja kudoksiin kajoamaton sementointikerralla. Väliaikaisten hampaiden muotojen perusteella tehdään tarvittavat muutokset lopullisten hammaslaminaattien muotoihin, esimerkiksi pituuteen.

Kiinnitys

Sementointikäynnillä valmiit hammaslaminaatit kiinnitetään lujalla sidoksella hampaiden pinnoille. Sementoinnin ansiosta hammaslaminaatit kestävät parhaimmillaan jopa vuosikymmeniä paikoillaan. Ennen sementoimista hammaslääkäri näyttää asiakkaalle hammaslaminaatit suussa.

Lopputulos ei ole parhaimmillaan välittömästi sementoimisen jälkeen, sillä asiakas on usein puutunut ja ikenet ärtyneet. Sementoimisen jälkeen otetaan usein kontrollikäynti, jossa viimeiset sementtiylimäärät poistetaan. Ikenet paranevat nopeasti laminaattien asettamisen jälkeen, mutta lopullisessa asettumisessa uuteen tilanteeseen voi kestää jopa useita kuukausia. Tästä syystä parhaimmat loppuvalokuvat saadaankin vasta n. puolen vuoden päästä hammaslaminaattien asettamisesta.

Huippuestetiikassa hammaslaminaatit mimikoivat mahdollisimman paljon luonnonhampaistoa – niissä on läpikuultavuutta ja pinnan karakterisointia, jossa valo hajoaa kauniisti. Jokainen yksityiskohta on harkittu ja tehty käsityönä yksilöllisesti.

Hammaslaminaatit ja luonnollinen lopputulos

Me eSmilellä arvostamme huippuestetiikkaa ja vaadimme sitä myös yhteistyökumppaneiltamme. Haluamme tarjota asiakkaillemme maailman huippujen kättentöitä ja siksi olemme valinneet hammaslaboratorioista kumppaniksemme kolme esteettisen hammashoidon huippuosaajaa, Edson da Silva Premium Lab Portugal, hammasteknikko Aki Linden Helsingistä ja Smile Designs By Rego USA:sta.

”Emme etsi helpointa tietä, vaan parasta lopputulosta”, toteaa estetiikan asiantuntijamme hammaslääkäri Hannu Vesanen.

Hammaslaminaattien hinnat

Hammaslaminaattityön hinta vaihtelee kustannuksiltaan ja hinta määräytyy hoidetun alueen mukaan. HINNASTOSTAMME löydät alkaen-hinnat toimenpiteille. Tarkemman ja yksilöllisen arvion omaan tilanteeseesi saat ensimmäisen konsultaatiokäynnin yhteydessä.

Hammaslaminaatit ovat kertakustannuksena yhdistelmämuovipaikkoja arvokkaampi toimenpide. Pitkällä aikavälillä hammaslaminaatit maksavat itseään takaisin, sillä ne kestävät aikaa huomattavasti yhdistelmämuovia paremmin.