Esteettisen hammashoidon klinikka

Helsinki

Espoo

Kuopio

Pyydä maksuton hoitoarvio › Varaa aika › Ennen ja jälkeen ›

Q&A Invisalign

Kymmenen kysymystä Invisalign-oikomishoidosta

Harkitsetko Invisalign-oikomishoitoa? Invisalign on suosittu ja tehokas tapa saada kauniit hampaat. Menetelmällä on oiottu maailmanlaajuisesti jo yli kymmenen miljoonaa hymyä. eSmilella Invisalign-hoitoa on tarjottu jo vuodesta 2011 alkaen, joten kokemuksemme siitä on vankka. Kokosimme kymmenen tyypillistä kysymystä vastauksineen helpottamaan päätöksentekoasi!

1. Kuinka kauan Invisalign-hoito kestää?

Invisalign-hoitoaika vaihtelee noin neljästä kuukaudesta kahteen vuoteen. Hoitoon tarvittava aika määräytyy jokaisen asiakkaan yksilöllisen tilanteen mukaisesti. Tyypillisin hoidon kesto on noin 7–12 kuukautta.

2. Mikä tekee Invisalignista paremman kuin perinteiset metalliset hammasraudat?

Invisalign on huomaamattomampi ja hellävaraisempi tapa oikoa hampaat. Läpinäkyvät muotit eivät juuri erotu suusta. Monelle asiakkaalle hoito on myös kivuton tai vähäkipuinen verrattuna perinteisiin hammasrautoihin. Lisäksi suuhygieniasta huolehtiminen on helpompaa, kun suussa ei ole jatkuvasti ylimääräisiä metalliosia. Invisalign-muottien käytöstä voi pitää tarvittaessa pieniä taukoja esimerkiksi juhla- tai muissa erikoistilanteissa – toisin kuin metallisista raudoista, jotka ovat suussa koko ajan.

3. Kenelle Invisalign-oikomishoito sopii?

Invisalign sopii hoitomuodoksi kaikille teineille ja aikuisille. Suun yleisen terveystilanteen täytyy myös olla hyvä, jotta hoito on mahdollinen. Tämä tarkistetaan ennen aloitusta: hampaat röntgenkuvataan ja hoidetaan tarvittaessa kuntoon ennen kuin oikomishoitoon ryhdytään. Kaikki tämä hoituu helposti eSmilen kautta, joten paras tapa selvittää tilanne on varata konsultaatioaika. Voit myös pyytää verkkosivujemme kautta maksuttoman hoitotoimenpide- ja kustannusarvion, joka ei vielä velvoita sinua mihinkään.


4. Paljonko Invisalign-oikomishoito maksaa?

Hoidon kokonaiskustannukset vaihtelevat kunkin asiakkaan yksilöllisen tilanteen mukaan. Yleisin hintahaarukka Invisalign-oikomishoidolle on 3 950 – 7 500 €.


5. Millaiset Invisalign-muotit ovat ja mistä materiaalista ne on tehty?

Invisalign-oikomismuottien materiaali on lujaa lääkinnälliseen käyttöön tarkoitettua kestomuovia. Muotit ovat läpinäkyvät ja ne mukailevat oman hampaan muotoja. Muotit valmistetaan aina mittatilaustyönä. Muotteja käytetään joka päivä ja tavoitteena on, että ne olisivat suussa 22 tuntia vuorokaudessa. Syömisen ajaksi ne riisutaan. Muotit vaihdetaan uusiin noin kahden viikon välein, kun hampaat vähitellen liikkuvat kohti oikeita paikkojaan.

6. Voiko muottien kanssa syödä tai juoda?

Muotit otetaan pois suusta ruokailun ajaksi. Oikomismuottien kanssa ei siis saa syödä mitään. Juotavaksi suositellaan vain vettä silloin kun muotit ovat suussa, sillä muiden juomien sokerit tai väriaineet eivät tee hampaille hyvää, jos ne jäävät muottien ja hampaiden väliin.

7. Voiko Invisalign-oikomishoidosta olla jotakin haittaa?

Kun hoito on suunniteltu huolella ja toteutettu ammattitaitoisesti, siitä ei ole haittaa hampaille. Invisalign-muotit saattavat aluksi tuntua vierailta suussa, mutta niihin tottuu nopeasti. Ruokailujen yhteydessä muotit tarkoittavat pientä ylimääräistä vaivaa, sillä ne on aina otettava pois ennen syömistä. Millään muulla tavoin ne eivät rajoita normaalia elämää.

8. Millaisille hampaille Invisalign-hoito ei sovi?

Oikomishoito on aina hyvin yksilöllistä. Joskus kyse on vain hienosäädöstä, mutta joskus hampaat tarvitsevat laajemman käsittelyn. Kartoituksen omasta tilanteestasi saat tulemalla konsultaatioon, jossa ammattilaiset arvioivat tilanteen ja kertovat, millainen hoito on paras ratkaisu omaan tilanteeseesi. Kaikkea ei voida korjata pelkillä oikomismuoteilla, mutta ei huolta – suuremmillekin asentovirheille tai kokonaan puuttuville hampaille on tietenkin omat hoitonsa!

9. Kuinka hampaiden pesu ja suuhygieniasta huolehtiminen onnistuu Invisalign-hoidon aikana?

Muotit otetaan pois suusta hampaiden harjauksen ajaksi ja hampaat pestään aivan normaalilla tavalla. Muotit itsessään puhdistetaan hammasharjalla ja nestesaippualla. Samaan tarkoitukseen sopii myös proteesien puhdistukseen käytettävä Corega Tabs. Hampaiden tavanomaisen harjauksen lisäksi suositellaan lankausta ja fluorilisän käyttöä. Myös imeskeltävät xylitol-tabletit sopivat hyvin.

10. Mitä hoidon jälkeen tapahtuu ja kuinka hampaat pysyvät oikeassa asennossa Invisalignin päätyttyä?

Oikomishoidolla saavutetun uuden hymyn ylläpitämiseen on kaksi keinoa: yömuotti tai hampaiden sisäpinnalle kiinnitettävä retentiolanka. Näistä jompaakumpaa käytetään hoidon jälkeen loppuiän ajan, sillä muuten hampaat alkavat hitaasti palata takaisin lähtöpisteeseen. Useimmissa tapauksissa hetken aikaa käytetään sekä yömuottia että rentiolankaa. Moni asiakkaista toivoo Invisalign-hoidon päätteeksi myös valkaisun ja muotojen viimeistelyjä hampailleen. Invisalign ei itsessään muuta hampaiden muotoa tai väriä, joten tällaiset puhtaan kosmeettiset toimenpiteet tehdään erillään varsinaisesta oikomishoidosta. Valkaisu antaa lopputulokselle viimeistellyn ilmeen ja kruunaa uuden hymysi!