Esteettisen hammashoidon klinikka

Helsinki

Espoo

Kuopio

Varaa aika › Pyydä maksuton hoitoarvio › Ennen ja jälkeen ›

Ienalueiden plastiikkakirurgia

Kauniin hymyn tekee koko suu

Joskus asiakas saattaa kokea häiritsevänä sen, että hymyillessä ientä näkyy liikaa. Tällöin puhutaan ns. ienhymystä. Ienhymyä pystytään usein korjaamaan myös oikomishoidolla ja pistoshoidoilla. Joskus päädytään yhdistelmähoitoon, esimerkiksi oikomishoidon ja ienalueiden plastiikkakirurgian yhdistelmään. Paras menetelmä valitaankin aina tapauskohtaisesti.

Ienalueiden plastiikkakirurgialla tasoitellaan hampaiden ienrajat harmoniselle tasolle. Joskus ienrajojen harmonisoinnilla halutaan sekä vähentää ikenen näkyvyyttä hymyillessä että parantaa hampaan pituus-levsusuhdetta, mikä tarkoittaa sitä, että pyritään samaan liian lyhyen ja leveän oloisesta hampaasta pidempi. Toimenpiteen suorittaa aina eSmilella suu- ja leukakirurgi. Joskus toimenpide toteutetaan vain yksittäisen hampaan ienrajaan kun taas toisinaan ienrajaa nostetaan esimerkiksi kymmenen hampaan osalta.

Toimenpide on usein yllättävän nopea ja se suoritetaan puudutuksessa, jolloin asiakas ei tunne kipua ollenkaan. Toimenpide ei myöskään vaadi pitkää paranemisaikaa. Ienalueiden operaation jälkeen asetetaan pienet tikit, jotka tyypillisesti poistetaan n. 10 vrk toimenpiteestä. Toimenpiteen jälkeen annetaan ohjeet kotiin. Tiesitkö, että ien on yksi elimistön nopeiten paranevista kudoksista?