Esteettisen hammashoidon klinikka

Helsinki

Espoo

Kuopio

Varaa aika › Pyydä maksuton hoitoarvio › Ennen ja jälkeen ›

eSmile Invisalign-oikomishoitojen edelläkävijänä

Invisalign on huomaamaton menetelmä hampaiden oikomishoitoon. Invisalign-oikomishoidossa yksilöllisesti valmistetut kirkkaat oikomismuotit liikuttavat hampaita vähitellen haluttuun asentoon. Invisalign-oikomismuottien liikkeet suunnitellaan etukäteen 3D-ohjelmalla, mikä mahdollistaa erilaisten vaihtoehtojen läpikäymisen etukäteen ennen hoidon aloittamista. Nykyisin kirkkaita oikomishoidon menetelmiä on tarjolla useita eri merkkejä, joista Invisalign on kaikista ylivoimaisesti tutkituin ja suosituin.

Invisalign on kasvattanut suosiotaan myös hammaslääkärien keskuudessa ja nykyisin Suomessakin on jo runsaasti Invisalign-palveluntarjoajia. Hammaslääkäreiden kokemuksessa on kuitenkin huomattavan paljon eroja. Kätevä tapa etsiä tietoa kertyneestä kokemuksesta ja klinikasta on hoitogalleria, joista voi hakea samankaltaista lähtötilannetta sekä toteutettua hoitoa. eSmile on Invisalign-fokusoitunut klinikka.

3D-hoitosuunnitelma ja laadukas hoito

Invisalign-oikomishoitoon liittyy paljon uskomuksia hoidon tehottomuudesta ja sopivuudesta ainoastaan esteettisiin ongelmiin. Kokeneen ja taitavan hammaslääkärin toteuttamana Invisalign on aivan yhtä tehokas oikomishoidon menetelmä kuin perinteiset kiinteät hammasraudat. Menetelmän sopivuus arvioidaan kuitenkin aina tapauskohtaisesti konsultaatiokäynnillä. 3D-maailmassa tehtävä hoitosuunnitelma yhdessä asiakkaan motivaation kanssa on tärkein vaikuttava tekijä hoidon onnistumiselle.

Uudet Invisalign-hoitoja tekevät hammaslääkärit tekevät ns. Invisalign Go -hoitoja, joissa hoitosuunnitelma on hyvin pitkälle tekoälyn tekemä. Go-hoidot eivät sovellu vaativiin purennallisiin oikomishoitoihin. Go-hoidon liikkeet ovat rajoitettuja laajuudeltaan ja liikkeitä varten tehdään usein huomattava määrä hammasvälien hiontaa. eSmile ei tee Go-hoitoja, vaan kaikki Invisalign-hoidot toteutetaan lähtökohtaisesti Lite-, Moderate- ja Comprehensive (entinen Full) -hoitoina, jolloin hoitosuunnitelmat räätälöidään ”käsityönä”.

eSmilen hammaslääkärit tekevät oikomishoidossa useita eri 3D-hoitosuunnitelmia ennen kuin päätyvät niistä yhteen. Eri hoitosuunnitelmien muodostamisen tarkoituksena on saavuttaa purennallisesti hyvä lopputulos ja tutkia jo ennakkoon, kuinka erilaiset ratkaisut hoidossa vaikuttavat lopputulokseen ja hoitoaikaan. Lisäksi menetelmä täytyy tuntea, jotta 3D-suunnitelman liikkeet toteutuvat myös suussa. Hoidon suunnittelu ei ole pelkästään 3D-mallintamista, vaan huomioon otetaan useita eri seikkoja, esimerkiksi luustolliset rakenteet. 

Me olemme Invisalign Diamond Apex -palveluntarjoaja

Mutta mitä se oikein tarkoittaa? Yksinkertaistetusti se tarkoittaa sitä, että eSmile kuuluu koko maailman top 1%:een kaikista Invisalign-palveluntarjoajista. Invisalignia tehdään yli 100:ssa maassa ja kouluttautuneita hammaslääkäreitä on n. 125 000. Invisalignilla on 8 tasoa, joista jokaiseen kaikki maailman Invisalign-palveluntarjoajat kuuluvat. eSmile on tässä tasojärjestelmässä korkeimmalla mahdollisella sijalla Diamond II. Tasojärjestelmän ulkopuolella on vielä yksi taso, Invisalign Diamond Apex, joka on korkein mahdollinen Invisalignin myöntämä tunnustus kaikista kokeneimmille. Apex-tason saavuttaminen vaatii jatkuvaa kouluttautumista ja asiakaspolun kehittämistä, sekä vuosi toisensa jälkeen kasvavan määrän aloitettuja Invisalign-hoitoja. Apex-tason saavuttaminen on kansainvälisesti merkittävä rajapyykki.

Miksi valita eSmile?

Me olemme myös kansainvälisesti tunnustettu Invisalign-osaaja. eSmilen johtava hammaslääkäri Hannu Vesanen on yksi ensimmäisistä Invisalign-hammaslääkäreistä Suomessa ja hän kuuluukin Invisalignin Key Opinion Leader -työryhmään, jossa valitut Invisalign-asiantuntijat ovat mukana mm. tuotekehityksessä. Hannu Vesanen on myös kansainvälinen Invisalign-kouluttaja. eSmilella on Invisalignin takana olevaan yritykseen vahva yhteistyö ja asiakkuus, jossa hoitosuunnitelmien työstö ja muottien valmistus tapahtuvat tavanomaista nopeammalla aikataululla.

Käytössämme on useita iTero-skannereita, mikä tarkoittaa digitaaliseen jäljentämiseen tarkoitettua Invisalignin omaa 3D-skannerilaitetta. iTeron käyttäminen mahdollistaa vaivattoman hampaiston jäljentämisen lisäksi lukuisia muita hyviä ominaisuuksia, esimerkiksi tekoälyn visualisoinnin oikomishoidon lopputuloksessa vain muutamassa minuutissa konsultaatiokäynnin yhteydessä. Skanneria voidaan hyödyntää myös muuhunkin kuin oikomishoitoon, tästä esimerkkinä esteettisten kerrostusmuovien suunnittelu ja hammaslaminaattien valmistaminen. Kaikki tämä ilman, että suuhun tarvitsee laittaa jäljennösmassaa useiksi minuuteiksi.

eSmile käyttää kaikissa Invisalign-oikomishoidoissa Invisalignin omia Vivera-yömuotteja retentioon eli oikomishoidon tuloksen ylläpitoon. Vivera-yömuotit ovat kaikista kirkkaista yömuoteista varmimmat ja vahvimmat muotit. Usein Vivera-yömuotit yhdistetään retentiolankoihin eli metallisiin lankoihin hampaiden takapinnoilla. Useat eri palveluntarjoajat hyödyntävät vastaanotolla itsetehtyjä yömuotteja, jotka ovat kuluiltaan huomattavasti edullisemmat Viveroihin verrattuna, mutta jotka eivät pidä yllä oikomishoidon tulosta yhtä luotettavasti. 

Me eSmilella olemme tiiminä moniosaaja. Taidamme Invisalign-oikomishoitojen lisäksi myös hammaslaminaatit, kerrostusmuovitekniikan, hammasimplantit ja hampaiden valkaisut. Myös perushammashoito kuuluu palveluihimme. Saman katon alla tapahtuvasta hoidosta paras hyötyjä on asiakas. Tästä hyvänä esimerkkinä on eSmilen tyypillisin asiakaspolku, joka on yhdistelmä Invisalign-oikomishoitoa ja sen päätteeksi tehtävää hampaiden valkaisua ja kerrostusmuoveja tai vaihtoehtoisesti hammaslaminaatteja. Jo oikomishoidon suunnittelussa huomioidaan tulevat lisäykset hampaiden muotoihin, jolloin symmetriaa voidaan parantaa esimerkiksi jättämällä liian kapean hampaan sivuille pienet raot, jotka täydennetään hoidon päätteeksi vaikkapa laminaatilla. Pidämme huolen oikomishoidon asiakkaidemme asianmukaisesta retentiosta koko hoitoprosessin ajan, myös silloin kun hampaiden muodot muuttuvat esimerkiksi hammaslaminaattien myötä. Näin vältytään hampaiden palautumiselta. 

Eettistä hoitoa

Kaikki hoitomme tehdään mahdollisimman kudosta säästävin menetelmin eli noninvasiivisesti. Hoitofilosofiaamme kuuluu, että kaikki hoito tehdään terveys edellä. Me emme hio tarpeettomasti tervettä hammaskudosta ja valitse nopeinta mahdollista oikoreittiä, vaan etsimme laadukkaimman ja terveyden kannalta parhaimman ratkaisun tilanteeseen. Tämä ei ole maailmalla itsestäänselvyys – on vielä valitettavan yleistä, että hampaat ”oi’otaan” hiomalla ne pieniksi tapeiksi ja asettamalla niiden päälle posliinikruunut. Pahimmillaan omia eläviä hampaita tapetaan juurihoidoilla, jotta päälle voidaan asettaa pala posliinia. Ilman juurihoitojakin tällaiset ratkaisut aiheuttavat tulevaisuudessa hoitokierteen, kun posliinit irtoilevat ja vielä elossa olevat pieneksi hiotut hampaat tulehtuvat ja joudutaan juurihoitamaan tai menetetään kokonaan.

Meille less is more. Haluamme korostaa hampaiden omaa luonnollista kauneutta mahdollisimman kajoamattomin toimenpitein. Tästä kertoo se, että suosituin hammaslaminaattityön laajuus meillä onkin yleensä neljä tai kuusi yläetuhammasta. Tämän mahdollistaa useimmissa tilanteissa ammattitaidolla toteutettu Invisalign-oikomishoito sekä jokaisessa tapauksessa hoitotiimimme osaaminen ja saumaton tiimityöskentely.

Kaikille asiakkaillemme ja erityisesti nuorille haluamme etsiä mahdollisimman kudoksia säästävän ja purennallisesti toimivan ratkaisun. Meidän etiikkamme mukaisesti hoidon tulos ei aiheuta koskaan kompromissia terveydessä, vaan aina päinvastoin – terve suu ja kaunis hampaisto saavutetaan aina yhdessä.

Mistä aloittaa?

Voit lähettää meille toiveesi ja muutamia valokuvia nettisivujemme kautta. Saat alustavan arvion menetelmästä, hoitoajasta ja kustannuksista asiantuntijaltamme jo muutaman arkipäivän kuluessa. Toinen vaihtoehto on tulla meille paikan päälle konsultaatioon, jossa hammaslääkärimme arvioi lähtötilanteen ja arvioi hoidon keston ja kulut. Konsultaatio ei sitouta lähtemään hoitoon, vaan voit jäädä vielä miettimään. Toisaalta myös hoidon aloittaminen voidaan useimmissa tapauksissa toteuttaa jo konsultaatiokäynnin yhteydessä. Voit varata ajan konsultaatioon vaikkapa nettiajanvarauksemme kautta tai soittamalla asiakaspalveluumme.

Olemme mm. tehneet yli 2000 Invisalign-oikomishoitoa, tuhansittain hammaslaminaatteja, kerrostusmuoveja ja hampaiden valkaisuja. Meillä on ollut kunnia saada näiden lukuisten asiakkaiden luottamus ja olla mukana heidän polullaan kohti heidän unelmiensa hymyä. Voit lukea esimerkkejä hoitokokemuksista täältä.