Esteettisen hammashoidon klinikka

Helsinki

Espoo

Kuopio

Varaa aika › Pyydä maksuton hoitoarvio › Ennen ja jälkeen ›

Hannu Vesanen

eSmilen johtava hammaslääkäri

HLL, HANNU VESANEN

“Smile is the prettiest thing you can wear”

Mielenkiinnon kohteet ja erityisosaaminen: hammaslaminaatit, Invisalign, etualueiden estetiikan vaativat hoitokokonaisuudet

Minulle estetiikkaan kouluttautuminen ja kiintyminen ei ole tullut itsestäänselvyytenä. Valmistuin hammaslääkäriksi 1998 ja pian tämän jälkeen syvennyin tekemään posliinitäytteitä, jotka kestävät aikaa ja kunnioittavat hyvää purentaa. Jatkuva tarve syventyä asiakokonaisuuksiin, joille ei ollut tarjolla koulutusta Suomessa, ajoi minut kohti kansainvälisten järjestöjen koulutuksia ja toimintaa. Olin pitkään SAED:n jäsen (Scandinavian Academy of Cosmetic Dentistry) ja sieltä sainkin paljon lisäoppia ja suosituksia pyrkiä eteenpäin. Pian sen jälkeen ajauduin estetiikan maailman kattojärjestön AACD:n (American Academy of Cosmetic Dentistry) pariin Yhdysvaltoihin. Halusin haastaa itseni non-comfort zonelle, eli suomalaisittain epämukavuusalueelle. Lähes viiden vuoden opiskelun ja kliinisen työskentelyn jälkeen valmistuin ja sain Suomen ensimmäisenä hammaslääkärinä AACD-tutkinnon valmiiksi ollen silloin Euroopan seitsemäs AACD-järjestön 25-vuotisessa historiassa.

Yhdysvalloissa havaitsin kuitenkin epäkohtia, joita halusin korjata omassa työssäni. Voisin kutsua itseäni pioneeriksi ”Minimal invasive – Maximal results” -ajatuksessa. Nykyään luennoin paljon Euroopassa peilaten vahvasti edellä mainittuun sloganiin. Pohjimmaisena ajatuksena on luoda kaunista ja kestävää ilman, että hampaita tarvitsee porata tarpeettomasti. Tässä vaiheessa hampaiden oikominen tuli olennaisesti mukaan tärkeänä osana hoidon toteutusta. Ajatus oli saada hampaat mahdollisimman hyvään asentoon ennen posliinikuorikoiden tai esteettisten muovien tekoa. Eihän kylpyhuoneen kaakelointiakaan voida tehdä vinoille seinille ilman, että pohjatyöt ovat kunnossa. Hampaita oikomalla saadaan myös purenta tasapainoon, mikä palvelee posliinikuorikoiden ja kerrostusmuovien pitkäikäisyyttä. Lisäksi tasapainoinen ja toimiva purenta näkyy osana ihmisen hyvinvointia.

2010-vuoden alussa hampaiden esioikomishoito tuli vahvasti mukaan työskentelyyni. Silloin Invisalign-hoitoja oli tehty maailmassa vajaa miljoona hoitoa. Nykyään eSmile on Diamond-tason Invisalign-hoidon tarjoaja. Henkilökohtaisesti minulla on yli 1000:n Invisalign-oikomishoidon kokemus. Olen ollut jo vuosien ajan kansainvälinen Invisalign-kouluttaja ja luennoitsija, suurimmaksi osaksi aiheesta Minimal Invasive – Maximal results in Esthetic Dentistry, joka vapaasti suomennettuna tarkoittaa mahdollisimman kudoksiin kajoamatonta hoitoa upeilla, maksimaalisilla tuloksilla. Vuosien tuoman kokemuksen johdosta olen saanut Key Opinion Leader eli KOL-statuksen Invisalign-asiantuntijoiden työryhmässä. Nykyään työskentelen hyvin läheisesti Align Technologyn eli Invisalign-muottien takana olevan yrityksen kanssa ja toimin erilaisissa asiantuntijaryhmissä kehittämässä läpinäkyvien Invisalign-muottien kehitystä.

eSmile on sai vuonna 2021 Invisalignin korkeimman statuksen Diamond Apex Provider. Alle 1% kaikista maailman Invisalign-tarjoajista kuuluu tähän ryhmään, joten saavutus on kansainvälisestikin merkittävä. Vahvinta ydinosaamistani ja sydäntäni lähimpänä ovat Invisaling-oikomishoidot ja niiden lopuksi tehtävät posliinikuorikkohoidot, joissa piilolinssiäkin ohuemmat ja huippuestetiikkaa edustavat laminaatit asetetaan lähes koskemattomille hampaiden pinnoille. Lukuisten kansainvälisten kontaktieni kautta minulla on ollut mahdollisuus ja kunnia työskennellä alan parhaimpien kanssa sekä Invisalign-maailmassa että posliikuorikoita valmistavien teknikoiden parissa. Näin voimme sopivasti yhdistellä jokaiselle asiakkaalle parhaiten sopivaa tyyliä, olipa se Yhdysvalloissa, Brasiliassa tai pohjoismaissa edustavaa suuntausta.

Kun purenta on kunnossa ja hampaat hyvässä järjestyksessä, on niiden pinnoittaminen helppoa ja kudosta säästävää. Tärkein ajatus on, että jos posliinikuorikoita joudutaan joskus uusimaan, alta löytyy terve ja 100% kiille johon on taas helppo rakentaa uutta ja aikaa kestävää. Omien kudosten kunnioittaminen on minulle hammaslääkärinä eettisesti ainoa oikea ratkaisu. Maailmalla leviävät TikTok-videot kertovat, että tämä ajatus ei suinkaan ole itsestäänselvyys!

Suu on tärkeä osa yleisterveyttä ja hyvinvointia. Ongelmat esimerkiksi hampaiden asennossa, purennassa, muodossa tai muutoin toiminnallisuudessa ja estetiikassa aiheuttavat usein terveydellisten ongelmien lisäksi huomattavia itsetunto-ongelmia. Me haluamme palauttaa hymyn mahdollisimman monille kasvoille. Tästä syystä olemme tuoneet vuosien työllä yhteen parhaat esteettisen hammashoidon osaajat sekä maailman edistyksellisimmät hoitotekniikat ja olemmekin alamme edelläkävijä. Tämä kaikki tarkoittaa parasta mahdollista ammatillista osaamista ja digitaalisuutta sekä näiden jatkuvaa kehittämistä. Tarjoamme pysyvää ja helpotusta yksilöllisiin huoliin korjaamalla hampaiden asento-, muoto- ja värivirheet mahdollisimman eettisellä ja kestävällä tavalla, huomaamattomin hoitomenetelmin.

Meille kaunis hymy on luonnollisesti sopusoinnussa kantajansa kasvojen kanssa. Se on vapautunut, aito ja persoonallinen, jokaisen itsensä näköinen. Nähdessämme hymyn sellaisen asiakkaan kasvoilla, tiedämme onnistuneemme tehtävässämme.