Esteettisen hammashoidon klinikka

Helsinki

Espoo

Kuopio

Varaa aika › Pyydä maksuton hoitoarvio › Ennen ja jälkeen ›

yes girl

Petra Wettenranta & Kriselda Mustonen

Invisalign kokemukset

Noniin! En tiedä mistä aloittaisin, sillä olo on aika häkeltynyt ja kiitollinen, kun Invisalign-hammasprokkis eSmilen kanssa on nyt saatettu päätökseen. Tässä ensimmäisessä osassa kirjoittelee Kriselda (hello yes girls!) ja Petra jatkaa toisessa osassa, jahka hänen remppa saadaan päätökseen.


Mikäli meidän hammasprokkis on Sinulle uusi juttu, niin tsekkaa täältä meidän edelliset postausket liittyen aiheeseen:

Teimme myös IGTV:n puolelle videon liittyen aiheeseen

Viime talvena minä ja Petra osallistuttiin eSmilen brändiuudistuksen kuvauksiin, jossa oli mukana myös paikan toimitusjohtaja, Terhi. Kuvausten myötä kumppanuus eSmilen kanssa sai alkunsa ja päädyimme lyömään Terhin kanssa kättä päälle (oikeasti halattiin. yes girlit on halailijoita) tulevasta yhteistyöstä. Kiitokset tästä kuuluu minun ex-pomolle Sunnevalle, joka järjesti kuvaukset.

Kävimme ensimmäisen kerran eSmilen vastaanotolla helmikuussa 2018, jossa hammaslääkärimme Hannu teki hampaillemme kartoituksen. Konsultaatiossa kannattaa käydä, jos edes miettii hampaiden oikomista (!). Se ei maksa mitään (!!). Konsultaatiossa selviää arvioitu hoitoaika, eli kuinka kauan hoito tulee kestämään ja lisäksi polttavin kysymys: hinta.

Kirjoittelimme Q&A-POSTAUKSEEN, että oikomisprokkis maksaa 3000-6500€ välillä. Huomaattehan, että konsultaatiossa annettu aika ja hinta ei suinkaan ole lopullinen, sillä välillä saattaa tulla mutkia matkaan. Lisäksi, mikäli hinta mietityttää, niin eSmile tarjoaa erilaisia rahoitusvaihtoehtoja hoidolle.

Ystävämme aloitti invisprojektin reilusti ennen meitä ja totesi, että sitä laittaa elämänsä aikana niin paljon rahaa moneen muuhun turhaan asiaan ja olemme myös jo siinä iässä, että ne rahat kannattaisi kerrankin sijoittaa omaan hyvinvointiin ja terveyteen. yes mummot kiittää tästä itseään varmasti myöhemmin.

Minulla on lapsena oiotut hampaat, mutta toinen etuhammas oli lähtenyt vinoutumaan takaisin ja olin jo pitkään haaveillut alahampaiden fiksaamisesta. Isoimpana syynä prokkikseen lähtemiselle oli kuitenkin se, että saisin narskuttelun kuriin.

Hannu huomautti jo heti ensimmäisellä kerralla, että hampaani ovat super kuluneet, eikä niistä olisi pian enää mitään jäljellä. Hän kuitenkin jatkoi lohduttamalla, että muotit tulevat suojaamaan hampaitani ja oikominen tulee muuttamaan purentaani, mikä vaikuttaa bruksismiin. Isoin muutos hampaissa on kaaressa, joka on huomattavasti leveämpi. Huomaatteko, miten jälkeen-kuvassa takahampaat näkyvät kuvassa paremmin, kuin ennen-kuvassa?

Ensimmäisellä kerralla meidän suusta otettiin röntgenit ja hampaista otettiin sekä valo-, että 3D-kuvat. Parin viikon päästä kävimme taas vastaanotolla ja saimme ensimmäiset muotit!

Meikäläinen sai tuomioksi 19 viikkoa, mikä about 5 kuukautta. Toki tuo 19 olisi voinut tuplaantua, mikäli olisin vaihtanut muotteja kahden viikon välein. Mutta koska halusin hoitaa tämän mahdollisimman tehokkaasti, niin viikon vaihtoväli sopi mulle tosi hyvin.

Ensimmäiset kolme viikkoa oli totuttelua uuteen. Olihan se aluksi outoa, kun suussa on kokoajan jotain ylimääräistä, mutta aika pian niihin tottui.

Neljännellä viikolla saimme hampaisiin nypykät, eli sellaiset pienet läpinäkyvät ulokkeet, jotka toimi hampaiden liikuttajina. Saimme myös uusia muotteja, joihin oli myös mahdutettu nämä nypykät. Jotkut hammaslääkärit laittavat nypykät jo ensimmäisellä kerralla, mutta meille tosiaan laitettiin vasta kolmen viikon jälkeen. Tämä siksi, että hammaslääkäri näkee kuinka hyvin hampaat liikkuvat, lisäksi potilas saa aikaa totutella muotteihin rauhassa.

Se, mikä inviksissä kiehtoi oli se, että niitä ei tosiaan näy ja ne saa pois silloin kun haluaa. Suositus kuitenkin on, että niitä pidetään vähintään 20h päivässä.

Jos ihan rehellisiä ollaan, niin saatoin välillä pitää niitä vähemmän, mutta kompensoin ajan sitten seuraavana päivänä.

Kesä sujui hyvin invisten kanssa, enkä kokenut mitään vaikeuksia niiden kanssa julkisissa tai sosiaalisissa tilanteissa. Päin vastoin, olin jopa vähän ylpeä niistä.

Paitsi: Viikon vaihtoväli oli minulle todella hyvä, sillä saatoin välillä hävittää muotteja. Kerran ne hukkuivat reissussa ja juhannuksena taittelin ne tyhmästi servettiin, enkä enää löytänyt niitä mistään. Onneksi mukana oli seuraavan viikon muotit, joten ei auttanut kuin laittaa ne etukäteen suuhun. Kannattaa siis aina pitää muottien rasia mukana.

Myös edellisen viikon muotit kannattaa säilyttää hukkumistilanteiden varuiksi, mikäli seuraavan viikon muotit ovat vielä hammaslääkärillä. Muotteja saa aina siksi aikaa kerralla, kunnes on taas seuraava sovittu kontrolli. Eli muotteja ei tosiaan saa koko hoitoajaksi, vaan tarkastuskäyntejä toki on.

Meikäläisen oikomisprokkis päättyi aikataulullisesti ajallaan elokuussa 2018.

Olin jo ennen projektin alkua päättänyt, että haluan retentiolangat hampaisiin, kun projekti päätetään. Kyseessä on siis rautalanka, joka liimataan hampaiden taakse ja se pitää hampaat paikoillaan. Ettei vaan käy taas samalla tavalla kuin lapsena. Lisäksi otin varmuuden vuoksi yömuotit siltä varalta, jos retentiolanka menee rikki ja, jotta yöllinen narskuttelu pysyy poissa (!).

Loppusilauksen hampaisiin sain syyskuussa, kun Hannu rakensi minulle uudet etuhampaat. Kuluneet reunat täytettiin kerrostusmuoveilla ja samalla hampaita pidennettiin muutama sadasmilli. Minulla oli toisessa etuhampaassa reikä, jota on ollut haastava paikata, joten hammas hiottiin auki ja se paikattiin kerrostumuovilla.

Tämä oli minulle ihan uusi juttu ja kyseisellä hoidolla voidaan esimerkiksi myös tasoittaa hampaissa olevia värjäymiä ensin hiomalla värjäymät pois ja rakentamalla siihen uutta hammasta tilalle.

Pakko mainita, että Petralla on korjattu haljennut etuhammas tällä tekniikalla, kun hän kerran törmäsi hissin oveen ? Hän voi itse kertoa siitä sitten enemmän, mutta en edes muistanut koko asiaa, sillä ne sulautuvat niin hyvin omaan purukalustoon!

Olen entistä tyytyväisempi hampaisiini, enkä vaihtaisi kokemusta pois. Hammashifistelijöinä tulee aivan hirmuinen ikävä eSmilen lämminhenkistä henksua, jotka tekivät olon super kotoisaksi vastaanotolla. Onko väärin toivoa, että hampaisiin tulisi jotain, jotta siellä voisi käydä…?

Isoimmat kiitokset Hannulle ja Terhille, kun otitte meidät teidän siipien alle!

Hammaskuvat: Hannu Vesanen / eSmile
Kuvat: Mona Salminen

Lähde:YES-GIRL.COM