Esteettisen hammashoidon klinikka

Helsinki

Espoo

Kuopio

Varaa aika › Pyydä maksuton hoitoarvio › Ennen ja jälkeen ›

Sanni – Oikomishoito Invisalign

Toinen oikomishoito

Olen ala-asteikäisenä ollut kunnallisen oikomishoidon potilaana ja tällöin purentaani paranneltiin erilaisin oikomishoitomenetelmin, lopullisena viilauksena kiinteiden hammasrautojen kanssa. Purentani saatiin kuntoon, mutta vuosien aikana erityisesti ala-hampaideni rivistö oli palannut normaaliin, epätasaiseen riviinsä. Alahampaat eivät tietysti puhuessa niin paljon näy, mutta epäsuora rivistö oli haitannut minua henkilökohtaisesti jo aika kauan. Aloin ottamaan selvää aikuisiän oikomishoidoista, ja Invisalign vaikutti hyvältä vaihtoehdolta kohdallani.

Konsultaation kautta hoitoon

Olin yhteydessä muutamaan helsinkiläiseen hammasklinikkaan ja näiden perusteella varasin itselleni konsultaatioajan eSmilen Hannulle. Konsultaatiossa hampaani skannattiin ja Hannu kertoi kattavasti ja selkeästi, mitä hampailleni voisi ja kannattaisi tehdä parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen päästääksemme. Minulle tuli Hannusta ja koko eSmilen henkilökunnasta turvallinen, ammattitaitoinen ja välittävä olo ja näin ollen sovittiinkin, että aloitetaan hoito heidän kanssaan.

Minun kohdallani hoidoksi valittiin Invisalign Lite -hoito ja oikomismuotteja tuli koko hoidon aikana yhteensä 14+8, eli 22 kpl. Alkuun kalvojen vaihtoväli oli 10 päivää, mutta hampaiden alkaessa liikkua kunnolla muutettiin vaihtoväliksi 7 päivää ja siitä hoito lähtikin rullaamaan erittäin nopeasti. Koko oikomishoito kesti noin 6 kk ja tänä aikana kävin vastaanotolla muutamia kertoja tarkistelemassa miten hampaat ovat liikkuneet ja hakemassa uuden setin oikomiskalvoja. Kun hampaat oli saatu halutulle paikoilleen, valkaistiin hampaani vielä kombinaatiovalkaisulla. Tämä toteutettiin ensin vastaanotto-valkaisulla sekä siihen perään 7 päivän kotivalkaisusarjalla. 

Vastaavana lääkärinäni toimi tosiaan Hannu Vesanen, jonka lisäksi olen saanut olla paljon tekemissä suuhygienisti Anita Kangasharjun kanssa muun muassa hampaidenvalkaisun kanssa. Heidän lisäkseen olen saanut hyvää palvelua kyllä ihan jokaiselta, jonka kanssa olen eSmilella asioinut.

Hoito onnistui kohdallani juuri niin kuin suunniteltiinkin ja ihan suunnitellussa aikataulussa, eli tosi nopeasti! Olen hoitoon ja lopputulokseen enemmän kuin tyytyväinen, oikomiskalvojen kanssa eläminen oli loppukädessä erittäin helppoa ja vaivatonta.