Esteettisen hammashoidon klinikka

Helsinki

Espoo

Kuopio

Pyydä maksuton hoitoarvio › Varaa aika › Ennen ja jälkeen ›

Mikael Gabriel hoitotarina

”Mä oon aina ollut se leveesti hymyilevä tyyppi”

Mä oon aina ollut se leveesti hymyilevä tyyppi. Mä en kuitenkaan aikaisemmin ollut ihan täysin tyytyväinen siihen miltä mun hampaat näytti. Lisäksi mulla oli purennan kanssa ongelmia ja kärsin pääkivuista lähes päivittäin. Lapsuuden huonojen kokemuksien vuoksi mulla oli myös tosi paha hammaslääkäripelko. Kuitenkin, päätin rohkaistua ja lähdin kysymään hammasasiaan mielipidettä Hannulta.

Ensimmäinen askel oli konsultaatiokäynti, jossa tehtiin mulle alustava hoitosuunnitelma. Isoin syy mun purentavaivoille ja pääkivuille oli ristipurenta. Lisäksi mulla oli hampaistossa ahtautta. Hammasprojekti alkoikin Invisalign-oikomishoidolla, jossa kirkkaat irroitettavat oikomiskalvot siirsi mun hampaita vähitellen parempaan asentoon. Oikomishoidon myötä mun pääkivut lakkasivat lähes kokonaan. Oikomishoidossa kesti aikaa reilu vuosi, ja tämän jälkeen projektille tulikin pieni tauko. Tuon tauon aikana mä pidin passiivisia kalvoja, jotka eivät liikuttaneet mun hampaita, vaan pelkästään ylläpitivät tilannetta. 

Mulla oli jo ollut ennen projektia yksi ns. ongelmahammas, jota seurattiin matkan aikana. Tuo hammas tuli tosi kipeeksi hoitotauon aikana ja huonon ennusteen vuoksi se jouduttiin poistamaan. Vaikka tuohon asti olin kulkenut intensiivisemmin kuin koskaan hammashoidossa ja saanut selätettyä hammaslääkäripelkoa, aiheutti tuo poisto ja sitä seuraava implantin asettaminen mulle ihan valtavaa pelkoa. Me varattiin mulle aika operaatioon, mutta siirsin sitä useamman kerran – en sen vuoksi, etten olisi päässyt, vaan sen vuoksi että pelkäsin niin paljon. Lopulta kuitenkin uskalsin mennä ja eSmilen suu- ja leukakirurgi Jarno Savolaisen poisti ongelmahampaan. Tuolloin varasimme uuden ajan implantin asettamista varten ja tuota aikaa mun ei tarvinnut enää siirrellä pelon vuoksi. Kaikki meni paremmin kuin olin uskaltanut toivoa ja toimenpiteet oli täysin kivuttomia ja nopeasti ohi.

Elämäntilanteen rauhoituttua oli taas aika jatkaa matkaa, ja tässä kohti Hannu kartoitti yhdessä hammasteknikon kanssa mun toiveet hampaiden ulkonäöstä. Oikomishoito oli valmis ja viimeinen silaus päädyttiin toteuttamaan hammaslaminaateilla, jotka tuli yhteensä yhdeksään ylähampaaseen. Hammaslaminaatit on tehty käsityönä mun toiveiden mukaisesti. Näiden yhdeksän hammaslaminaatin lisäksi tehtiin implanttikruunu menetetyn hampaan tilalle. Makein juttu tuossa implanttikruunussa on se, että se on tehty mun vanhoista grlillzeistä jotka ei luonnollisestikaan enää istuneet mun hampaisiin paikoilleen oikomishoidon jälkeen. 

Hammashoitopojekti on tukenut ja näytellyt suurta osaa matkalla kohti parempaa hyvinvointia. Pääkipujen loppuminen toi suuren helpotuksen elämään ja kyllähän näillä leegoilla kelpaa nyt hymyillä! 

Mulle hymy on fiiliksen näyttämistä ja välittämistä toiselle. Hymy on mulle muutakin kuin ele tai ilme. Se on osa mun persoonaa ja keino, jolla voi tuoda hyvää fiilistä muidenkin ihmisten päivään.