Esteettisen hammashoidon klinikka

Helsinki

Espoo

Kuopio

Varaa aika › Pyydä maksuton hoitoarvio › Ennen ja jälkeen ›

Onnistuuko hampaiden oikominen aikuisena?

Hampaiden oikominen aikuisena 

Oikomishoidosta on voinut jäädä monelle virheellinen mielikuva kivuliaana, vaivalloisena ja arkea rajoittavana toimenpiteenä. Eivätkä perinteiset hammasraudat ole ulkonäöltäänkään useimpien mieleen. Usein oikomishoito tehdään alakouluikäisille lapsille, joilla on hoitoa vaativia purentavirheitä kuten ristipurentaa. Suurin osa tällaisista nuorten vaativista purentavirheistä oiotaan julkisella puolella käyttäen kiinteitä ja näkyviä hammasrautoja. 

Monelle onkin jäänyt lapsuudesta mieleen erityisesti ajoittain hankaluuksia ja epämukavuutta aiheuttaneet kiinteät oikomiskojeet. Todellisuudessa hampaiden oikominen onnistuu iästä huolimatta, myös aikuisena.

Miksi oikomishoito kannattaa vielä aikuisena

Onneksi hampaiden oikominen onnistuu huomaamattomasti myös aikuisena ilman kiinteitä hammasrautoja. Kalvo-oikomisen nimeen vannovat monet oikomishoitoon aikuisena ryhtyneet. 

Vaikka esimerkiksi Invisalign-kalvoilla suoritettavassa oikomishoidossa tavoitellaan suorempia hampaita ja kauniimpaa hymyä, ei kyseessä ole ainoastaan kosmeettinen toimenpide. Oikomishoito aikuisena auttaa myös korjaamaan purennan virheitä sekä ehkäisee hampaiden kulumista, kertoo Hannu Vesanen, eSmilen johtava hammaslääkäri sekä kansainvälinen Invisalign-kouluttaja ja luennoitsija:

– Aikuisiällä voidaan turvallisesti tehdä oikomishoitoa. Kauniimman hymyn lisäksi purennan samanaikainen terveyttäminen lisää elämänlaatua sekä poistaa pää-, niska- ja hartiasärkyjä. Ahtautunut hampaisto etenkin alaetualueella lisää hammaskiven muodostumista ja sitä kautta myös kiinnityskudoksen heikentymistä. Tasapainoisemmassa purennassa hampaat kuluvat ja lohkeilevat huomattavasti harvemmin.

Kokeneen ja asiantuntevan hammaslääkärin suorittamana Invisalign soveltuu myös vaativien purentavirheiden hoitoon. eSmilellä on lähes 3000 Invisalign-hoidon kokemus sekä asiantuntemusta aikuisten oikomishoidoista. eSmilen hammaslääkärit ovat alansa asiantuntijoita, minkä lisäksi noin 90% oikomishoitoon tulevista asiakkaista on aikuisia. 

Lue lisää Invisalign-oikomishoidosta ja pyydä maksuton hoitoarvio.

Invisalign-oikomishoidon hyödyt

Vaikka kyseessä olisi esteettinen hoito, se tehdään aina toiminnallisuus edellä. Siksi on tärkeää, että hoitosuunnitelma tehdään huolella ja asiakkaan tarpeiden mukaan. On asiakkkaan etu, että hammaslääkärillä on pitkä ja monipuolinen kokemus hoidoista ja erityisesti niiden suunnittelusta, sillä hoitosuunnitelma on hoidon tärkein vaihe.

Tässä hyviä syitä, miksi ammattilaisen suorittama hampaiden oikomishoito kannattaa:

– Huomaamattomilla kalvoilla suoritettu oikominen on kivuttomampi kuin perinteisillä hammasraudoilla tehtävä hampaiden oikomishoito.

– Kalvo-oikominen ei vaadi hankalia, kiinteitä oikomiskojeita. Sen sijaan kalvot voi poistaa suusta aina tarpeen mukaan.

– Esteettisemmän hammasrivistön lisäksi Invisalign-oikomishoito auttaa korjaamaan purennan ongelmia.

– Hampaiden ollessa suorat, niiden puhdistaminen on helpompaa.  Myös suun limakalvot ja luukudos säilyvät paremmin, kun hampaat on helpompi puhdistaa.

– Hampaat kuluvat ja lohkeilevat vähemmän. Myös monet kiputilat voivat aiheutua viallisesta purennasta, kuten pää-, niska- ja hartiasäryt sekä migreeni ja Hortonin syndrooma.

– Asiantunteva ja Invisalign-hoitoihin erikoistunut hammaslääkäri suorittaa hoidon aina asiakkaalle räätälöitynä ja yksilöllisen hoitosuunnitelman mukaan.

Invisalign-oikomishoito aikuisena alkaa hoitoarviolla verkossa tai asiantuntijan suorittamalla konsultaatiolla, jossa selviää, millainen hoito sopii omiin tarpeisiisi parhaiten. eSmilen Invisalign-hoidossa oikomiskalvot räätälöidään aina asiakkaan suuhun sopivaksi. eSmile on Invisalign Diamond Apex -palveluntarjoaja eli kuulumme parhaimpaan prosenttiin kaikista maailman Invisalign-palveluntarjoajista.

before after

Asentovirheet asiakkaan hampaissa korjattiin Invisalign-menetelmällä. Oikomisen jälkeen lopputulos viimeisteltiin hampaiden kombinaatiovalkaisulla.

Kalvo-oikominen on huomaamaton tapa suoristaa hampaat

Jokainen oikomishoidon lapsena läpikäynyt voi kertoa, että kiinteillä kojeilla suoritettava hampaiden oikominen ei ole aina helppoa. Kiinteät hammasraudat saattavat olla tiellä esimerkiksi syödessä, minkä lisäksi näkyvät oikomiskojeet eivät ole kaikkien mieleen, vaikka niiden käyttö onkin tärkeää hammasrivistön suoristamiseen. 

Invisalign-kalvoilla tehtävä oikomishoito, on huomaamaton vaihtoehto hampaiden oikomiseen aikuisena. Lisäksi kalvot on mahdollista ottaa pois oikomishoidon aikana tarpeen vaatiessa, toisin kuin kiinteät hammasraudat.

– Invisalign sopii oikomishoitoon erityisesti aikuisiällä sen huomaamattomuuden vuoksi. Samalla hampaat saadaan oiottua yhtä nopeasti ja laadukkaasti kuin perinteisillä menetelmillä. Hampaiden puhdistaminen sujuu helpommin koko oikomishoidon ajan ja tarvittaessa tärkeitä tilaisuuksia voidaan hoitaa ilman muotteja niiden irrotettavuuden ansiosta. Lisäksi Invisalign-hoito on huomattavasti kivuttomampaa kuin perinteinen oikomishoito, Vesanen kertoo.

Läpinäkyvät ja hampaan muotoja mukailevat Invisalign-kalvot tehdään aina yksilöllisesti asiakkaan hampaiden mukaan mittatilaustyönä. Hoidon edetessä ja hampaiden liikkuessa oikeille paikoilleen, kalvot vaihdetaan uusiin noin kahden viikon välein. 

Jos kiinnostuit, lue lisää kysymyksiä ja vastauksia Invisalign-oikomishoidosta. Voit myös varata konsultaatioajan kätevästi netistä oikomishoitoa varten. Konsultaatiokäynnillä saat arvion oikomishoidon kestosta ja hinnasta.

Kuinka kauan oikomishoito aikuisena kestää?

Aikuisena tehtävän oikomishoidon pituus riippuu hoidon laajuudesta ja, onko kyseessä pieni esteettinen korjaus vai kokonaisvaltaisempi hampaiden oikominen. Esimerkiksi pienempiin esteettisiin korjauksiin riittää usein neljästä kuuteen kuukautta. Enemmän oikomista vaativat vinot hampaat ja purennan ongelmat kestävät noin vuodesta kahteen.

eSmilellä aikuisiällä suoritettavat oikomishoidot kestävät usein 12-13 kuukautta. Hoidon kesto on kuitenkin aina yksilöllinen ja tehdään asiakkaan henkilökohtaisen tilanteen ja tarpeiden mukaan. Suosituksena on ennemmin pidempi kuin lyhyempi oikomishoito, jotta lopputuloksena saadaan toimiva, kaunis ja kivuton purenta. 

Oikomishoidon jälkeen suoristettua hymyä voidaan ylläpitää joko suussa pidettävällä yömuotilla tai retentiolangalla, tai molemmilla. Tätä kutsutaan myös oikomishoidon retentiovaiheeksi. Ilman oikomisen jälkeistä hoitoa hampaat voivat palautua ajan kuluessa entiselleen. Yksi syy aikuisena tehtävälle oikomishoidolle onkin lapsena oiottujen hampaiden palautuminen, kun jälkihoitoa ei ole suoritettu kunnolla.

Retentiosta huolehtiminen on eSmilelle sydämen asia. Sekä asiakas että hoitotiimi ovat panostaneet hoitoon paljon, ja hoitotuloksen ylläpitäminen vaatii sitoutumista myös retentioon. Tästä syystä eSmilellä retentio kuuluu oikomishoidon hintaan. eSmilen antamaan kustannusarvioon sisältyy aina vähintään yksi retentiomuoto (usein jopa tuplaretentio eli Vivera-yömuotti) sekä etuhampaiden takapinnoille laitettava lanka. 

Aikuisten oikomishoidon hinta

Oikomishoidon pituuden lisäksi monia kiinnostaa oikomisen hinta. Kuten oikomishoidon pituus, myös hinta määräytyy asiakkaan henkilökohtaisen tilanteen mukaan. Kiinteiden oikomishoitojen hinnat eSmilellä alkavat 3500€:sta. Invisalign-oikomishoidon hinta asettuu 3950–7500€ väliin. eSmile tarjoaa myös Resurs Bankin myöntämän rahoituksen oikomishoidolle.

Kun hampaat ovat suorassa, oikomisen jälkeen hymyä voidaan lähteä ehostamaan myös muilla toimenpiteillä. Joissain tapauksissa hampaiden oikominen ensin voi olla edellytyksenä muille toimenpiteille, esimerkiksi hammaslaminaateille

Tutustu eSmilen asiakkaiden kokemuksiin Invisalign-oikomishoidosta aikuisena. Katso myös videot eSmilen johtavan hammaslääkärin, Hannu Vesasen omasta kokemuksesta Invisalign-oikomishoidosta. Katso kaikki videot täällä.