Esteettisen hammashoidon klinikka

Helsinki

Espoo

Kuopio

Pyydä maksuton hoitoarvio › Varaa aika › Ennen ja jälkeen ›

Marika Repo

eSmile Helsingin ja Espoon ammattilainen

HLL, MARIKA REPO

Mielenkiinnon kohteet ja erityisosaaminen: Invisalign-oikomishoito, perushammashoito


Valmistuin hammaslääkäriksi 2014. Jo opintojen aikana oikominen ja esteettinen hammashoito kiinnostivat minua, mutta huomasin jo alkuvaiheessa kuinka tärkeä osa suun kokonaiskunto on yleisterveyden kannalta. Siksi halusin ensin oppia ymmärtämään ihmistä ja purentaa kokonaisuutena ja siihen liittyviä taustoja. Minulla on taustaa niin terveyskeskuksesta, sairaalamaailmasta, päivystyksestä kuin yksityiseltä puoleltakin. Olen tehnyt kirurgiaa, nukutushoitoja, kuntouttanut purentoja ja hoitanut vanhuksia vuodeosastoilla. Kaikessa tässä huomasin miten suuresti hampaiden huono kunto ja virheasennot vaikuttavat niin purentaan, yleiseen terveyteen kuin itsetuntoonkin.


Vuosien varrella tulin myös aina samaan lopputulokseen, että monesti hampaiden virheasennot tuottavat suuria ongelmia. Väärä purenta voi tuoda ongelmia leukaniveliin ja puremalihaksiin. Virheasennot vaikeuttavat hampaiden puhdistusta ja saavat ne herkästi kulumaan ennen aikojaan, puhumattakaan mahdollisista itsetunto-ongelmista.

Tämä vei minut lopulta syventymään purennan perusteisiin sekä esteettisen hammashoidon että oikomisen maailmaan. Kouluttauduin vuosia perinteiseen kiinteään oikomiseen ja siirryin tekemään pääosin oikomista. Halusin ymmärtää mistä kaikki lähtee ja miten oikomisen kautta voisimme antaa hyvät lähtökohdat loppuelämää varten purennallisesti ja esteettisesti. En ole erikoishammaslääkäri, mutta minulla on palo kehittää osaamistani aina eteenpäin.

Tutustuttuani Invisalign-oikomismenetelmään, tämä maailma vei minut mukanaan. Hoito itsessään on lähes huomaamaton ja vaivaton tapa oikoa hampaita ja näin asiantuntijan silmin se on mielestäni vakuuttavampi kuin moni muu menetelmä. Kun hampaat on ensin suoristettu oikomalla ja lopuksi kuluneet kärjet viimeistelty joko laminaateilla tai kerrostusmuoveilla, on lopputulos uskomaton. Se sytyttää itsellekin innostuksen tunteen, kun näkee potilaan onnellisen hymyn peilistä.

Hoitofilosofiani keskiössä on toimiva purenta ja kaunis hymy, joka kestää aikaa. Esteettisessä hammashoidossa pyrin non-invasiiviseen työskentelymalliin, jossa pyritään häikäisevään lopputulokseen mahdollisimman vähällä kudostuholla. Tämän takia mm. Invisalign-oikominen on usein tärkeä osa hoidon toteutusta. Hyvällä pohjalla posliinikuorikot ja kerrostusmuovit ovat pitkäikäisempiä.

Pyrin kouluttautumaan jatkuvasti niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Minulla on kunnia saada myös oppia itse eSmile Academyn huipputiimiltä.

Hammaslääkärinä olen sekä empaattinen että kuunteleva ja pyrin ottamaan myös pelkotilat huomioon varmistaakseni kaiken kaikkiaan miellyttävän, ammattimaisen ja rennon hoitokokemuksen.

Varaa aika ja tule juttelemaan! Mietitään yhdessä paras tapa hoitaa elämäsi hymy kuntoon!